2022

Som resten av Europa var vinteren veldig kaldt og tørr - med lite snø. Våren kom veldig sent og en hetebølge skylte over Europa - inkludert i Piemonte - i slutten av mai.

Hele juni, juli og august var preget av ekstrem varme og det ble registrert over hundre dager uten regn. Heldigvis var det nok vann i jordsmonnen slik at druene ikke tørket ut. Litt regn kom heldigvis i starten av september som gjorde at druene fikk modnet seg før en rekordtidlig innhøsting av barberadruene, som startet 12. september. 

Resultatet av innhøstingen er mye mindre druer, med mer konsentret smak og kvalitet.
Blir spennende å smake på sluttproduktet. 

 

2021

Totalt var 2021 en bra årgang, selv om den startet med mye regn og snø og en tidlig, varm vår, som førte til at vinrankene begynte å spire. Men i begynnelsen av april var temperaturer under null og frosten medførte mye skader på knopper på de vingårdene som ligger lavt i terrenget.

Heldigvis ligger våre vinranker høyt oppe på åsen, så vi slapp unna uten for mye skade. Temperaturen var lav i slutten av april og hele mai som gjorde at det vokste sakte, og i tillegg er kveldstemaraturene lave i Piemonte pga Alpene. Varmen kom sent, ikke før i slutten av juni og den varte heldigvis helt til september. Dette medførte til frodige og sunne vinstokker og vi kunne starte innhøsting av Moscato 14. september og Barbera 10 dager senere - 24. september. Resultatet av innhøstingen var modne drueklaser som hadde en perfekt balanse mellom syre og sukker.