Hvem er vi?

Vi er en liten familiedrevet vingård, lokalisert på en typisk piemontesisk ås i Asti regionen. Kommunen vår - med det fine navnet - San Marzano Oliveto, er omkranset av gårder som dyrker epler, hasselnøtter og druer – så langt øyet kan se.

Det er her vi dyrker de lokale druesortene Barbera og Moscato. Julen 2020 bestemte vi oss for å kjøpe vingård i Italia, og pga Corona pandemien ble det til at vi overtok gården våren 2021 - usett.

Da var vi ikke klare over at det fulgte med sertifiserte vinranker, noe som innebærer et nøye regelverk som må følges, og vi har hatt en bratt læringskurve siden da. I dag er det en av våre gode naboer - Ugo Balocco Azienda Agricola - som i dag hjelper oss med å drive gården og produserer vinen vår.

De neste årene skal vi lære oss hvordan vi skal dyrke gode vindruer, mens vi smaker oss frem til vår perfekte vin. Gårdsbygning og vinkjeller skal pusses opp og vi er i ferd med å planlegge videreutvikling av vinrankene våre – sammen med Enzo Balocco. Deler av Barbera-rankene våre må byttes ut, siden de produserer mindre og mindre druer, og så har vi noen spennende prosjekter på gang med en ny druesort.

 

Klikk her for presentasjon.